MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ ÖĞRETMENLERİ
MUSTAFA DOKUR ( ALAN ŞEFİ)
KADİR VARIŞ, ( BENZİN MOTORLAR VE YAKIT ATEŞLEME SİSTEMLERİ ATÖLYE ŞEFİ )
ÜNVER KIŞ , ( DİZEL MOTORLAR VE YAKIT SİSTEMLERİ ATÖLYE ŞEFİ)
AHMET BAYRAK, ( OTOMOTİV ELEKTROMEKANİK ATÖLYE ŞEFİ )
HALİL ÜNAL, ( OTOMOTİV BOYA TEKNOLOJİSİ ATÖLYE ŞEFİ)
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİMİZ
MUHAMMED BUĞRA KOÇAK
METİN KELEŞOĞLU
MAŞİDE AYKAÇ
ADEM TUĞ
GÖKHAN BERK SARITEPE
MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ ALANI
MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ ALANINDA BULUNAN DALLAR
1-OTOMOTİV ELEKTROMEKANİK,
2-OTO GÖVDE,
3-OTO BOYA
Olmak üzere 3 (üç) dalımız mevcuttur.
MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ ALANINDA BULUNAN ÖĞRENCİ SAYIMIZ
Gündüz Eğitimde bulunan öğrencilerimiz:
1- 9. Sınıfta 42 öğrenci
2- 10.sınıfta 53 öğrenci
3-11.sınıfta 40 öğrenci
4-12.sınıfta 46 öğrenci TOPLAM : 181
MESEM Programında Eğitim Alan Öğrencilerimiz:
1-9.sınıfta 77 öğrenci
2-10.sınıfta 64 öğrenci
3-11.sınıfta 60 öğrenci
4- 12. Sınıfta 11 öğrenci TOPLAM : 202
Olmak üzere toplam 383 öğrenci eğitim görmektedir.
MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ ALANINDA OKUTULAN DERSLERİMİZ
9.Sınıfta
1- Temel Araç Teknolojisi ( 9 saat)
2- Mesleki Gelişim (2 saat)
10.Sınıfta:
1- Otomotiv Elektromekanik ( 10 Saat )
2-Teknik Resim ( 2 Saat )
3-Hidrolik-Pnomatik ( 2 Saat )
11.Sınıfta:
1-Hareket Kontrol Sistemleri ( 10 Saat )
2 -Meslek Resim ( 2 Saat )
3-Dizel Yakıtlar ve Sistemleri ( 4 saat )
4-Makine Elemanları ( 2 Saat )
12-Sınfta:
1-İşletmelerde Beceri Eğitimi ( 24 Saat )
2-Alternatif Motor ve Yakıtları ( 2 Saat )
3- Hasarlı Araçlar ( 2 saat )
4- otomotiv Konfor Sistemleri (2 saat )
MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ ALANINDA ÖĞRENCİLERİMİZİN GELECEĞİNE YÖNELİK FIRSATLAR VE İŞ İMKANLARI
2021 – 2022 eğitim öğretim yılından itibaren yenilenen eğitim programları ile birlikte alanımıza öğrencilerimiz 9. Sınıftan itibaren Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanını seçerek sınıflara ayrılmaktadırlar. Sınıflarda eğitim gören öğrenciler 10. Sınıfa geçerken dal seçimi yapmaktadırlar. Otomotiv Elektromekanik, Otomotiv Boya ve Otomotiv Gövde dallarından birini seçerek istedikleri dalda eğitim görmektedirler.10. sınıf başlangıcında otomotiv Elektromekanik Dalı öğrencileri arasından mülakat ile Mercedes – Benz Laboratuvarına 10 asil 7 yedek olmak üzere seçim yapılmaktadır. Bu mülakata Mercedes – Benz Yetkilileri, Okul Müdürümüz, Alan Şefimiz, Esnaf Sanatkarları Odası Başkanımız, Mercedes – Benz Çorum Yetkili Servis Müdürümüz katılmaktadır. Mülakatta başarılı olan öğrencilerimiz meslek derslerinin olduğu eş saatlerde laboratuarda ayrı müfredat ve konularda eğitim görmektedirler. Bu öğrencilere önlük, kitap, defter, ajanda, t-shirt, kalem, vb. destekte bulunulmaktadır. 2018 – 2019 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanan program ile bu zamana kadar 50 öğrenci Mercedes – Benz Laboratuvarından mezun edilmiştir. Mezun olan öğrencilerimiz ilimiz dışında ve içinde yetkili servislerde çalışmaktadırlar.
Alanımızda 12. Sınıfa gelen öğrencilerimiz çeşitli işletmelerde staj programına katılarak haftanın 3 günü çalışmaktadırlar. Bu öğrencilerin sigortaları ve staj ücretleri okulumuz tarafından karşılanmaktadır. 2021 Aralık ayından itibaren okulumuz MESEM eğitim programına dahil edilmiştir. Bu kapsamda da halen eğitim gören yaklaşık 200 öğrencimiz çeşitli dallarda eğitim görmeye devam etmektedir. Haftada 1 gün okulumuzda geri kalan günlerde işletmelere devam ederek eğitim görmektedirler. MESEM grubu öğrencilerinin de sigorta ve staj ücretleri de okulumuz tarafından karşılanmaktadır. Gerek MTAL gerekse MESEM programından mezun olan öğrencilerimiz 12. Sınıf sonunda iş yeri açma belgesi, ustalık belgesi, meslek lisesi diploması ile alanımızdan mezun olmaktadırlar.
2022 – 2023 eğitim öğretim yılında Teknofest ve Tubitak işbirliği ile yapılan elektrikli araç kategorisindeki yarışmaya katılmıştır. Bu yarışma için alanımızdan 2 öğretmen (Mustafa DOKUR , Muhammed Buğra KOÇAK) ve 3 öğrenci ( Metehan GÖKTÜRK, Erdin GÜLTEKİN, Alperhan Taha KILINÇ) katkıda bulunmuştur. 6 aylık çalışma sonucunda 367 takımın katıldığı yarışmada finallere kalarak Kocaeli / Gebze Tubitak Yerleşkesine davet edilmiştir. 47 takımın davet edildiği, 45 takımın katıldığı finallerde enerji tüketimi kategorisinde 26., tasarımda 11. Yerlilikte 9. ve Performans – Drag yarışlarında 5. olarak dereceye girmiştir. İlk kez katıldığı bu yarışmada iyi bir noktaya gelen takım ilerleyen yıllarda daha iyi projeler ile yoluna devam edecektir.
Alanımızda eğitim gören diğer öğrencilerimizde başarılı çalışma ve kendilerine bu meslekte koymuş oldukları hedefler çerçevesinde kendilerine uygun işletmeler ve yetkili servisler ayarlanarak buralarda okul bitiminde işe başlamaları sağlanmaktadır. Hala hazır da Çorum da bulunan bir çok serviste çalışan öğrencilerimiz olduğu gibi kendi işletmesini açan öğrencilerimizde bulunmaktadır.
Alanımızda ileriye dönük üniversiteyi düşünen okumak isteyen ve bunu gözlemlediğimiz öğrencilerimizin aileleriyle irtibata geçip kendilerine bilgi aktarıyor, nasıl bir yol izlemeleri gerektiği konusunda tüm bölüm öğretmenlerimizce yardımcı oluyoruz.
Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı olarak tüm alan öğretmenlerimiz öğrencilerimiz geleceğini güvence altına alabilmesi için yakından takip edilip, çalışmaları, devamsızlıkları ve kendileriyle ve de aileleriyle birebir irtibat içinde olup
VATANA MİLLETE HAYIRLI BİR BİREY OLMALARINI SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞMAKTADIR.